12 HDP PARLEMENTLEDEN GEARRESTEERD IN TURKIJE

Afgelopen nacht hebben de AKP-regering en president Erdoğan invallen gedaan in huizen van HDP parlementsleden. Bij deze invallen werden 12 parlementsleden van HDP gearresteerd. Onder de arrestanten bevinden zich ook de co-voorzitters van HDP, Selahattin Demirtaş en Figen Yüksekdağ.

De parlementsleden die ook gearresteerd zijn, zijn de volgende: Ferhat Encü, Leyla Birlik,   Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir,  İmam Taşçıer, Sırrı Süreyya Önder en Gülser Yıldırım. Ziya Pir is later vrijgelaten. Verwacht wordt dat nog meer parlementsleden gearresteerd zullen worden.

Als DIDF roepen we de Nederlandse regering op niet zwijgend toekijken naar deze ondemocratische gang van zaken in Turkije. Nederland en andere EU landen dienen hun betrekkingen met Turkije te bevriezen tot einde wordt gemaakt aan de noodtoestand in Turkije. Ook dienen geen wapenleveranties meer te plaats vinden, daar deze wapens door Turkije ingezet worden tegen eigen bevolking.

De Nederlandse parlementariers roepen we op om solidair te zijn met hun HDP-collegas in Turkije. De publieke opine roepen we op protest aan te tekenen richting de Turkse autoriteiten en richting de Nederlandse regering die zwijgend toe kijkt.

Het bestuur van DIDF

Top