Film Gala ‘ZER’

zerZer’n Amsterdam Galasına tüm izleyiclerimiz davetlidir. Zer Hollanda gösterimlerine 4 Mart 2018 Pazar günü Podium Mozaiek’te yapacağı gösterimlerle devam ediyor. Yönetmenimiz Kazım Öz bu güzel gecede bizlerle olacak. Sorularınızı sorup, filmin hikayesini bir de ondan dinlemek istemez misiniz!

🎬 Ondertiteling is in het Engels en Turks.

🎬 Film will be screened with English and Turkish subtitles.

Datum – Tarih: 4 Maart 2018
Tijd– Saat: Eerste voorstelling 14:00 uur. Tweede voorstellingen 16:15 uur
Q&A – Söyleşi: 18:00
Adres – Yer: Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191 Amsterdam

 

Online Ticket Online Bilet Satış Adresi: http://www.podiummozaiek.nl/programma/details/199197

(Scroll down voor Nederlands)

Tickets zijn ook te bestellen via DIDF

 

ZER hakkında

Zer, 1938’de Dersim acılarını yaşayanlardan olan babaannesi Zarife’nin kendisine söylediği şarkının peşinden giden Jan’ın hikâyesidir. Zarife bugüne kadar bu şarkıda kimliğini ve geçmişini saklamıştır. Kanser tedavisi için New York’a getirildiğinde birbirlerini pek de tanımayan Jan ve babaannesi, bu tedavi sırasında yakınlaşırlar ve Jan’ın hayatı değişmeye başlar. Jan babaannesinin kendisine söylediği şarkının izini sürmeye karar verir. New York’tan Dersim’e bir arayış hikâyesine çıkan Jan yolun sonunda kendisine ulaşacak mıdır? Kazım Öz bu filmi ile bir büyüme hikâyesinin en ücra köşelerinde dâhi ışık olan yerler vardır diyor. Köklerine doğru yola koyulanların hikâyesi: Zer

Over ZER

Van de award-winnende Kazim Oz… Zer vertelt het verhaal van Jan die aan een reis begint om de oorsprong van het lied van zijn grootmoeder te vinden. Het gerucht gaat dat een jonge herder naar Dersim is gegaan en daar verliefd is geworden op Zer, de dochter van een landheer. Echter, op een koude winterdag, tegen haar wil, huwelijkt de landheer zijn dochter uit met een andere man. De herder en Zer besluiten er samen vandoor te gaan, maar Zer komt in een sneeuwstorm terecht en bevriest. Wanneer de herder ontdekt wat Zer is overkomen, draait hij door. Hij dwaalt van dorp naar dorp en zingt liedjes over zijn geliefde Zer en zijn liefde voor haar.

De film Zer vertelt het verhaal van Jan die in New York woont en op zoek is naar de oorsprong van het lied van zijn grootmoeder. Terwijl Jan bezig is met zijn zoektocht, vindt hij zichzelf in het midden van een adembenemende geografie, een authentieke cultuur, kleurvolle karakters en de sporen van een massamoord. Tijdens zijn reis ontdekt hij het levensgeheim van zijn grootmoeder Zarife.

Top