Davutoğlu Niet Welkom

Op 10 februari a.s. brengt de Turkse premier Davutoğlu een bezoek aan Nederland. Davutoğlu heeft bloed aan zijn handen. Daarom is hij niet welkom naar Nederland.


market of clay pots

De AKP-regering intensiveert zijn repressie tegen het Koerdische volk en alle andere krachten in Turkije die zich inzetten voor democratie en vrijheid. Om de wil van het Koerdische volk voor zelfbestuur te onderdrukken worden Koerdische steden belegerd en Koerden waaronder vrouwen en kinderen vermoord. Als gevolg van de belegering van Koerdische steden zijn tot nu toe meer dan 400 burgers gedood. De roep naar vrede wordt beantwoordt met repressie , arrestaties en moorden.


De rechtsstaat en de vrijheid van meningsuiting worden met de voeten getreden. Elke kritiek op de president Erdoğan leidt tot vervolging. Protestacties en demonstraties worden verstoord met traangas en politiegeweld. Democratische organisaties zoals de Democratische Partij van de Volkeren ( HDP ) worden vervolgd. Er worden stappen ondernomen om HDP te verbieden.


Het is een absolute aanfluiting en hypocrisie dat de EU en de Nederlandse regering onder deze omstandigheden de AKP-regering en president Erdoğan ondersteunen. Om de vluchtelingencrisis op te kunnen lossen, steunen de NAVO , de EU en de Nederlandse regering de regering van Turkije.Dit maakt hen medeplichtig aan ondemocratische praktijken Turkije en de vernietiging van het Koerdische volk. De vluchtelingencrisis kan niet worden opgelost door een regering te steunen die terroristische organisaties zoals de IS ondersteunt en die oorlog voert tegen eigen bevolking.


Wij verklaren ons solidair met de strijd van het Koerdische volk en de volkeren van Turkije voor vrijheid en democratie. Wij roepen de volkeren van Europa op om tegen de steun van de Turkse regering door hun regeringen protest aan te tekenen. Deze steun van de Europese regeringen aan Turkse regering wordt gebruikt om het Koerdische volk dat zich sterk maakt voor vrijheid en democratie te onderdrukken. Deze steun betekent bovendien een inhumane beleid tegen de vluchtelingen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Türkiye’nin’olağanüstü hal’e değil, demokrasi, barış ve özgürlüğe ihtiyacı var… Darbeye de diktatörlüğe de hayır! Türkiye olağanüstü günler yaşıyor. 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin ardından E

Üç gün önce İstanbul’da İstiklal Caddesi’nden sonra bugün de Brüksel’in Zaventem Havaalanı ve Maalbeek Tren İstasyonu’nda yapılan ve çok sayıda insanın hayatına mal olan alçakça terör saldırısını lane